Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

03

mar

Hvordan lægges bagua kortet?
Tags:

Hvordan lægges bagua kortet?

Er du i tvivl om hvordan et bagua kort skal lægges og hvad det går ud på, får du svaret her.

Hvad er et bagua kort?

Bagua kortet er det skema du lægger over din boligs plantegning, for at finde ud af hvor du har dine 9 baguaområder placeret i dit hjem.

Når du har fundet ud af hvordan et bagua kort lægges, kan du finde ud af hvor dine 9 bagua områder ligger i dit hjem.

De 9 energi områder, repræsenterer hver specifikke områder af livet, og når du ved hvor de hver især ligger i dit hjem, kan du gå ind og arbejde bevidst med energien specifikt i det bagua/livsområde, hvor du ønsker at forbedre dine livsomstændigheder.

Kigger du på dit hjem, vil der være områder du er mere glad for indretningen i end andre, og her kan du være sikker på, at de baguaområder der halter i din bolig, også er de områder der halter i dit liv.

Når du optimerer energien i dine baguaområder med god feng shui, vil det hurtigt afspejle sig i de livsomstændigheder, der er forbundet med de baguaområder du har ændret energien i.

Det anbefales, at man arbejder i 2 - max 3 områder af gangen, da det kan være ret heftigt, hvad der sker, når man arbejder bevidst med energien.

Læs mere om De 9 bagua områder

Hvordan lægger man bagua kortet?

Det er forskelligt, hvordan et bagua kort lægges, alt efter hvilken feng shui retning man følger.

I kompasmetoden udregner man hvordan bagua kortet skal lægges ud fra verdenshjørnerne, hvor man i 3dørs metoden, som er den metode jeg anvender, lægger bagua kortet ud fra den vej energien kommer ind i hjemmet.

Sådan lægges bagua kortet over dit hjem ud fra 3dørs metoden:

 1. Allerførst skal du bruge din plantegning.
  Hvis du ikke har den oprindelige plantegning, kan du godt bruge en håndtegnet du selv laver, som passer nogenlunde.
  Energien skiller ikke helt skarpt mellem hvert baguaområde, men blendes sammen hvor de mødes.
 2. Tag en lineal og en blyant.
  Tegn to vandrette streger langs ydermurene øverst og nederst, og to lodrette streger ved ydermurene i siderne, så stregerne rammer hinanden og danner en firkant omkring din plantegning.
 3. Nu deler du firkanten ind i 9 lige store dele.
  Baguakortet kan strækkes i højden eller bredden, så din firkant og felterne kan sagtens være lodrette eller vandrette.
 4. Forestil dig så, at du står ved din hoveddør.
  (IKKE bagindgang, som fx bryggers eller bagtrappe - Læs hvorfor i Derfor er din indgang så vigtig).
 5. Du har baguakortet foran dig, så de 3 nederste områder visdom - karriere - rejser/venner er tættest på din mave, og kan nu lægge det ned over din plantegning med de 9 felter, så kærlighedsområdet er længst væk til højre og rigdomsområdet er længst væk til venstre.
 6. Nu har du dine 9 baguaområder.
  Øverste række fra venstre: Rigdom - Anerkendelse - Kærlighed
  Mellemste række fra venstre: Familie/Helbred - Center - Børn/Kreativitet
  Nederste række fra venstre: Visdom - Karriere - Rejser/Venner
 7. Din indgang kan ligge i hvilket somhelst område af baguakortet.
  Bor du fx. på en 3 længet gård, er din indgang måske oppe i anerkendelsesområdet, eller bor du i et Vformet hus, er den måske i rigdom eller kærlighed.

Få mere hjælp til at lægge baguakortet og endnu mere feng shui inspiration i den GRATIS Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil

Læs mere om kompasmetoden i Hvad betyder kompasretningerne i dit hjem?

Se film Baguakortet - Hvad går det ud på

 

Er du nysgerrig på feng shui?

Læs om Feng Shui og tjek gerne mine Feng Shui Kurser

18 kommentarer til indlægget


 • Er forvirret hvordan kan ens indgang ligge i feks kærligheds området når man altid skal lægge bagua kortet med karriere mm ved hovedindgangen???

  • Du lægger ikke altid kortet fra karriere området, men karriereområdet vil altid flugte vandret med indgangen.
   Det er ikke altid man går ind nederst i baguakortet, hvis man fx bor på en trelænget gård, i et L formet hus eller lign, kan indgangen ligge et andet sted:)

 • Hej Rebekkah
  Jeg er helt ny i det her men det lyder som lige det jeg har brug for, jeg har nu læst en del på din blog og læst din ebog og lyttet til audio men jeg kan ikke helt finde ud af det med huse i to etager… er det så “bare” det samme oppe som nede? eller skal jeg lave et nyt Baguakort oppe fra hvor trappen går op? Eller skal jeg tegne det som på plantningen hvor de er ved siden af hinanden?
  På forhånd tak

  • Man kan gøre det på to måder.
   Enten følger områderne hinanden i søjler, eller du lægger kortet den vej du træder ind på næste etage.
   Du er altid velkommen på et af mine kurser hvor jeg går dybere i besvarelse af den slags spørgsmål, og ellers hold øje med Feng Shui Brevkassen, som jeg sender live engangimellem – Jeg annoncerer datoer i nyhedsbrevet.
   Kh Rebekkah

 • Tak, for at du deler din viden 🙂
  Jeg er dog forvirret og lige som jeg tror, at jeg har tjek på det, bliver jeg forvirret igen. Skal firkanterne i baguaen være kvadratiske? Inddrager jeg det overdækkede terrasseområde i huset? Og hvad gør jeg, når huset er rektangulært?

 • Hej Rebekkah,
  Hvordan optimerer man et bagua område, hvis det på kortet råder over 2 områder? Hvis foreksemple karriere både ligger i køkken og soveværelse, hvilket rum skal så optimeres som karriere område? Og hvad med toilet/badeværelse skal det også bruges i bagua kortet? Så man kan foreksemple godt have sit rejse/venner område på badeværelset? Synes ikke lige jeg kan finde noget om det i ebogen. Tak 🙂

 • Kære Rebekkah,

  Lige et afklarende spørgsmål. I mit område 1 er det meste af hovedindgangen placeret (minus 30 cm, der går ind i område 8). Betyder det, at de 30 cm. skal betragtes som område 8 eller område 1?

  på forhånd tak Conni

 • Jeg har lagt et baguakort over stueplan i min bolig ifølge din e-bog. Det viser sig, at området for ‘Visdom & Selvudvikling’ udelukkende ligger i mit køkken. Jeg har altid gået op i sund mad og laver masser sund mad i mit køkken. Men jeg synes det er svært at indrette mit køkken med feng shui, fordi jeg har køkkenelementer hele vejen rundt i køkkenet. Jeg kan heller ikke se, hvordan jeg skal kunne bruge mit køkken som meditativt område og jeg har alle mine selvudviklingsbøger placeret i området for ‘Omdømme’. Har du nogle gode råd ?

  • Hej Anita
   Det skal altid give mening for indretningen, så det er med at tænke kreativt 🙂
   Du er velkommen til at tjekke mit onlinekursus for begyndere, eller det endnu mere dybdegående Feng Shui Dit liv, hvor du vil finde inspiration til dine spørgsmål 🙂
   Kærlig hilsen
   Rebekkah

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.