Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

09

sep

Sådan bliver du bedre til at lytte til din intuition
Tags:

Sådan bliver du bedre til at lytte til din intuition

Hvad er intuition egentlig?
Beskeder fra dine engle? Noget du instinktivt mærker indefra? Eller noget helt tredie?

Følelsen af at VIDE

Det er ikke kun clairvoyante damer der sidder med en glaskugle og spår om fremtiden, der har forbindelse til deres intuition, og der er ikke noget facit for hvordan den skal føles eller opleves.

For mig er det en følelse af at VIDE noget, uden at kunne forklare hvorfor jeg ved det - Jeg VED det bare.
Nogle gange er det en lille stemme i baghovedet, andre gange en udefinérbar følelse i kroppen, og andre gange igen en helt anden oplevelse.

Hvor den kommer fra og hvad der helt videnskabeligt sker, skal jeg ikke kunne sige, men det føles mere som en indre viden, end beskeder udefra, fra fx. guider eller engle.

Uanset hvad, så har jeg efterhånden lært, at hvis jeg ignorerer den uforklarlige mavefornemmelse, hvor jeg helt ubegrundt bare VED hvad der er det bedste at gøre, så ender det sjældent særlig godt.

Følger jeg til gengæld indskydelsen af at noget er bedre at gøre end noget andet, også selvom min fornuft er uenig, er udfaldet ofte endnu bedre end jeg nogensinde kunne have forestillet mig.

De fleste af os kender det i en eller anden form

Du sidder en søndag aften og keder dig lidt mens du swiper løs på Tinder.

Pludselig får du en ubegrundet trang til at swipe en person til højre, som du ellers altid ville have sagt nej tak til, og mens din hjerne undrer sig, følger din finger trangen, og swiper jatak.

Du skutter dig lidt, da du med bankende hjerte ser MATCH! tone frem på din skærm, og da han kort tid efter skriver til dig for at invitere dig ud, takker du til din store overraskelse ja til et glas vin med en gut der på ingen måde er din type.

Du ryger på den bedste date du nogensinde har været, og fordi du fulgte din intuition ender i med at blive gift, få 5 børn, vovse og villa, og lever lykkeligt til jeres dages ende.

Det kan også være et omvendt scenarie ala det her:

En bekendt i dit netværk inviterer dig til at indgå i et samarbejde, der på papiret ser rigtig spændende og lukrativt ud, men inden i dig er der en følelse af, at noget er off.

Selvom alt larmer i dig takker du alligevel ja og skriver under på den kontrakt hun har lagt foran dig.
"Man ved jo ikke hvornår sådan en mulighed byder sig igen", fortæller din fornuft dig.

I går i gang med jeres projekt, men kort tid efter opdager du ved et tilfælde, at hun taler dårligt om dig ude i byen, og du er egentlig ikke overrasket over at finde ud af, at hun faktisk bare er ude på at stjæle dine kunder fra dig.

Jeres veje må skilles, og fordi du ikke fulgte din intuition, ender du med at betale dyre domme for at slippe ud af den kontrakt i har indgået.

Hvorfor lytter vi ikke til vores intuition?

Der kan være mange grunde til at vi ikke altid følger vores intuition, og mange krumspring vi kan finde på at tage for at retfærdiggøre det over for os selv.

Personligt har jeg været verdensmester i at overrule min intuition, fordi:

 • Nu havde jeg lige planlagt at det skulle være sådan her
 • Det er utjekket at ændre mening
 • Jeg vil undgå at andre bliver sure på mig
 • Det er for besværligt at lave om
 • Fornuften sagde noget andet

Og i stedet for at følge det jeg mærkede, kunne jeg finde på at søge råd hos én jeg var ret sikker på ville give mig det svar jeg ønskede at få, så jeg fik noget opbakning i den tossede beslutning jeg inderst inde godt vidste var forkert for mig.

Lyder det bekendt?

Bliv bedre til at lytte til din intuition

Hvis det ikke er noget du har praktiseret, så giv ikke op, og slet ikke hvis du kommer til at dumme dig.

Jeg kommer stadigvæk engang imellem til at gøre noget selvom alle alarmlamper blinker og min mavefornemmelse råber NEEEEJ!!
Når det sker, skælder jeg ikke mig selv ud, men klapper mig selv blidt på skulderen og griner lidt af det, mens jeg fortæller mig selv, at jeg gør det bedre næste gang.

1) Forbind dig til din intuition

Først og fremmest gælder det om at opdage de små eller store fornemmelser, der fortæller dig, at du er på rette vej eller på afveje, hvis du ikke allerede er opmærksom på dem.

Vi har allesammen intuition, men nogle af os er blevet så gode til at annullere den med bortforklaringer eller dulmen med mad/sociale medier/alkohol/shopping osv, at vi ikke ved at den er der. Måske af de samme grunde som jeg har haft.

For mig er der to gode måder at få bedre kontakt til intuitionen på:

 • Kom ned i kroppen
  Hvis jeg ikke er nede i min krop, er det mine tanker der sidder ved rattet, og logikken der styrer alting for mig.
  Intuitionen sidder ikke i tankerne (i hvertfald ikke for mig), så når jeg kan mærke at det kører lige lovligt hurtigt med kontrol og fornuftige udregninger af hvad de bedste beslutninger vil være, laver jeg noget, hvor jeg kommer ned i min krop, som fx yoga, dans, træning, vinterbadning eller en gåtur hvor jeg mærker min krop.
  Når jeg er nede i kroppen slapper min hjerne mere af og giver bedre plads til det jeg mærker.
 • Vær stille
  Meditation er genialt, især hvis det er en ikke guidet, hvor jeg bare sidder i stilhed og observerer mit åndedræt.
  Det kan være alt fra 10 minutter til en time, det kommer an på så meget, men det er klart, at jo længere jeg sidder i stilheden, des mere kan alt det der er blevet fortrængt af støj, komme frem.
  Det er i meditation, at mange af mine ideer, texter til blogindlæg og bøger, løsninger eller svar på hvad mit næste skridt skal være, er kommet til mig.

2) Respektér det du mærker og følg det

Næste skridt er, at respektere og anerkende det du mærker, hvor ufornuftigt eller mærkeligt det så end føles.

Hvis du gerne vil gribe det lidt forsigtigt an i starten, kan du lege med kun at følge de små fornemmelser, der ikke har så alvorlige konsekvenser hvis du skulle tage fejl, og du vil efterhånden opdage, at den er god nok - Det er rigtigt det du mærker.

Tænk også tilbage på de gange, hvor du har fulgt din intuition, og de gange hvor du har ignoreret den, og brug de erfaringer til brændstof, næste gang du står i en situation, hvor du tvivler på, om du skal følge din indre stemme.

Og husk: Øvelse gør mester!

 

Læs også Særligt sensitiv egoist

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.