Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

01

jan

Alt om spirituel opvågning
Tags: ,

Alt om spirituel opvågning

I spirituelle kredse tales der meget om, at et stort skift i energien ruller henover jordens befolkning som en flodbølge, og at vi derfor ser extra mange mennesker gennemgå det man omtaler som en spirituel opvågning lige nu.

Her får du min vinkel og mine egne oplevelser med at gennemgå en spirituel opvågning.
(Advarsel: Ordet fuck forekommer op til flere gange, men det er simpelthen bare det der til tider beskriver rejsen bedst).

Hvad er en spirituel opvågning?

Spirituel opvågning er et begreb, som i mine øjne desværre ofte bliver (mis)brugt i perioder hvor livet føles lidt hårdt, så lad mig lige starte med at fastslå: En spirituel opvågnen er ikke bare et par dage med lidt modgang eller dårligt humør.

En spirituel opvågning er som at dø og blive født igen.

Det er et kvantespring i personlig udvikling på sjæleplan, hvor du intensivt skræller en masse lag af, og siger farvel til store dele af den du hidtil har været.
Processen er som en dybderens, hvor du helt ned til mindste detalje renser alt det (ego) væk, der indtil nu har ligget som en tåge eller unødvendig larm, og forstyrret dig fra, at leve din sjæls kald.

Bagefter står du som et helt nyt menneske, stærkere end nogen sinde, som et glas med saftevand, der har været fortyndet med for meget vand, og nu har fået fyldt en masse saft i, så det rent faktisk har smag.

De 3 faser af spirituel opvågning:

 1. Begyndelsen - Forvirring
  Uro og en følelse af, at noget ikke er helt som det skal være, uden nødvendigvis at kunne sætte fingeren på hvad det er.
 2. Midten - Alting brager
  Omtales som "The dark night of the soul", som vel bedst oversættes til "Det er mørkest lige inden daggry".
  Der kan ske store ydre skift som fx.skilsmisse, flytning, død eller nyt job, og indre skift hvor man pludselig får lyst til at ændre alt i sit liv: Nyt tøj, nyt hår, nyt interiør, nyt job, nye relationer osv.
  Alt er kastet op i luften, man ved ikke længere hvem man selv er og hvor man er på vej hen.
  Man står med andre ord dagligt med en følelse af at være f*ucked.
 3. Afslutningen - Lys for enden af tunellen
  Der falder ro på og man begynder at opbygge en ny op opgraderet version af sig selv.

Hvor lang tid tager en spirituel opvågning?

Hvor længe hver fase varer, er meget forskelligt alt efter hvem du er, hvor mange lag du skal igennem, og hvordan du håndterer hele processen.
Jo mere du dykker ned i det der foregår og overgiver dig til skiftet i stedet for at stritte imod, des hurtigere vil du være igennem, men uanset hvad, er en spirituel opvågning dog langt fra noget der er overstået overnight.

Symptomer på en spirituel opvågning

Der er virkelig mange symptomer at more sig med når man er i en spirituel opvågning.
Her er hvad jeg selv har haft fornøjelsen af, og har hørt om fra andre:

 • Træthed
  Forestil dig, at du er lige så træt som et helt alderdomshjem til sammen, og gang det med 1000, så har du hvor træt jeg har været. Sådan en dyb sjælelig træthed.
  Nogle dage har jeg nærmest ikke kunne slæbe mig ud af sengen, og hver gang jeg så mit snit til det røg jeg på sofaen til en powernap, fordi min krop var så træt, at jeg følte jeg ville dejse omkuld, hvis ikke jeg fik den pause.
 • Uregelmæssig søvn med ubehagelige drømme
  Jeg har altid haft et godt sovehjerte, men pludselig begyndte jeg at vågne om natten, og havde nogle helt forfærdelige drømme, som blev siddende i mig og påvirkede mit humør efter jeg vågnede, nogle gange et godt stykke ind i dagen.
 • Sygdomme
  Et helt år var jeg så syg af blærebetændelse, at jeg nærmest havde flere sygedage end raske dage.
  Jeg blev undersøgt i alle ender og kanter for hvad der var galt med mig, men ud over nogle interessante bygningsfejl jeg har haft siden fødsel, var der ikke noget der kunne forklare hvorfor jeg var så syg lige præcis hele det år.
  Mit hjerte er også blevet tjekket pga hjerteflimmer, igen uden svar på hvorfor jeg havde det.
  Uanset hvad jeg har haft af fysiske ubalancer, har jeg altid været hos lægen for at være på den sikre side (min endeløse blærebetændelse blev dog først stoppet da jeg gennemgik homøopatisk behandling).
  Andre fysiske symptomer:
  Jeg har ikke selv haft disse, men kvalme, migræne, eksem, rygsmerter og ømhed i kroppen, skulle efter sigende også være noget man kan hygge sig med mens man "vågner".
 • Større sensitivitet, uro og angst
  Pludselig kunne (og kan) jeg ikke længere "tåle" store menneskemængder og mange indtryk længere tid ad gangen, og havde en overgang tendens til mindre angstanfald, hvis jeg ikke respekterede min grænse for hvad jeg kunne kapere.
  Efter at have lært den forstærkede sensitivitet at kende, ser jeg den ikke længere som en svaghed eller et sygdomstegn, men derimod en styrke for mig til at være mere til stede nu og her, uden filter.
 • Stress og depression
  I forlængelse af den forstærkede sensitivitet, kan stress og depression nemt ligge som symptom, fordi man stadigvæk bevæger sig i et tempo, laver ting og omgiver sig med mennesker der ikke længere ressonerer med den man er.
  Min oplevelse er, at når der justeres ind efter den nye sensitivitet, er stress og depression ikke længere noget der larmer, med mindre jeg overskrider mine egne grænser.
 • Stilhed og alenetid
  Jeg har altid været lidt af en loner type, som elsker mit eget selskab, men jeg har aldrig haft i nærheden af det behov for alenetid, som jeg har nu - Oooh the joy!
 • Ændret livsstil og madvaner
  Jeg har tidligere været vegetar af flere omgange, primært fordi jeg ikke synes vi behandler dyrene ordentligt, men er hver gang gået tilbage til at spise kød igen, fordi jeg ikke kunne modstå trangen til en god bøf.
  Men siden jeg sidst blev vegetar igenigen, har jeg simpelthen ikke kunne døje tanken om at sætte tænderne i et stykke kød, incl. fisk og skaldyr, og har ikke længere cravings i den retning.
  Og just for the record: For min skyld må folk spise hvad det passer dem, bare jeg kan blive fri for at indtage kød.
 • Stærkere forbundet til naturen
  Spørger du min familie, så var jeg MEGET vanskelig at få med udenfor i naturen da jeg var barn.
  Nu er en gåtur i naturen og et dyp i havet noget af det bedste jeg ved.
  Mellem os to, så er jeg også blevet helt vild med træer, som jeg føler mig stærkt connected til.
  Jeg føler nærmest jeg kommunikerer med dem (her ser jeg mine børn for mig, rulle med øjnene LOL), og det er ofte træerne jeg finder grounding hos. Dem og så havet.
 • Færre ejendele og mere enkelthed
  Efter at være flyttet en million gange i mit liv, er jeg i forvejen ikke den der har super mange ting helt tilbage fra tidernes morgen, fordi jeg altid har sorteret noget fra, hver gang jeg flyttede.
  Men jeg kan bare konstatere, at jeg har sorteret endnu mere ud i mine ting, og heller ikke har særlig meget tøj længere.
  Til forskel fra før hvor det var lidt tilfældigt, nyder jeg nu muligheden for bevidst at tilvælge enkeltheden, og fravælge følelsen at af blive kvalt af altmuligt overflødigt i mit hjem (og i mit liv generelt).
  Igen just for the record: Folk må for min skyld være hoarders hvis de har lyst, jeg dømmer ikke, men har det bare selv bedst uden altmuligt skrammel.
 • Trang til karriereskift
  Som tiden gik, mærkede jeg en utrolig stærk trang til også, at lave noget andet end den feng shui business jeg over år havde bygget op fra bunden, som efterhånden kørte så meget på skinner, at jeg levede af det.
  Jeg ignorerede både tegn og fornemmelser så længe jeg kunne, fordi det irriterede mig, at jeg nu ikke bare kunne nøjes med at blive på den hylde jeg nu havde bygget for mig selv, og som jeg havde været så glad for at være på.
  Mine (mega gode, hvis jeg selv skal sige det) feng shui onlinekurser, med det materiale som jeg har brugt SÅ mange timer på, lever stadigvæk i bedste velgående, og liveundervisningen har jeg nu kun når der er ild på det, så der også er plads til at fokusere min energi på nye idéer, der tænder mig i nuet.
 • Meningsløshed og manglende passion
  Følelsen af "what's the f*cking point" har været overvældende, hvilket er meget uvant for mig, der normalt har et kæmpe drive, så pludselig ikke at have skyggen af handlekraft what so ever, har været mega MEGA udfordrende for mig.
  Det var først da jeg overgav mig til følelsen af at alt var ok, selvom jeg måske ikke lige havde ild på noget, at det blev lettere for mig at være i.
 • Det er slut med at knokle og konkurrere
  Det er simpelthen ikke længere muligt for mig, at tvinge mig selv til at lave noget jeg ikke er passioneret omkring (for ja, selvom du, der står i en spirituel opvågning, måske ikke har det sådan lige nu, så vender passionen tilbage).
  Der er naturligvis madpakker, rengøring og andre praktiske ting, der skal ordnes, og det kan jeg også sagtens.
  Men at sætte mig og skrive et blogindlæg, oprette et kursus, eller gøre ting i min forretning på en bestemt måde, fordi det er noget jeg bør gøre, er ikke længere en option for mig.
  Da jeg i gamle dage opbyggede min feng shui biz, knoklede jeg på langt ud på natten, også de dage hvor jeg var flad, og skulle have lagt mig til at sove.
  Det var megafedt at have det drive, og det har helt sikkert været med til at jeg fik succes med feng shui'en, men jeg kan ikke arbejde sådan længere. Heller ikke selvom det er en del af mig, som jeg kender rigtig godt og har været glad for.
  Damn det har været utrygt at vinke farvel til den måde at være iværksætter på, men det er som om at jeg rent fysisk bliver paralyseret og ikke kan løfte mine arme, hvis ikke inspirationen er der.
  Det er meget mærkeligt, men den paralyserende følelse, har på en måde været en hjælp for mig til at hvile i, at det åbenbart er sådan det skal være nu.
 • Tomhed og ensomhed
  Spirituel opvågning kan føles som en ensom rejse, fordi du med stor sansynlighed kommer til at rykke dig væk fra personer, aktiviteter og i det hele taget en måde at være i livet på, som ikke længere matcher dig, efterhånden som din opvågning skrider frem. Sådan har det i hvert fald været for mig.
  Det har i perioder skabt en følelse af, at jeg havde et stort tomt hul i mig og i mit liv, som jeg gjorde mit bedste for ikke at genopfylde med hurtige "tomme kalorier".
  Jeg gav det tid og plads, og føler mig nu hel igen.

Hvordan kommer man bedst igennem en spirituel opvågning?

Som du måske fornemmer, kan spirituel opvågning kan være en pisse f*cking hård rejse, men hold ud og:

 • Vær god ved dig selv
  Hav tålmodighed og vær kærlig overfor dig selv, så du blidt og roligt kan vokse til den nye version af dig, som en sommerfuglelarve der ligger i pubben.
 • Husk dig selv på grounding, grounding og atter grounding
  Jo stærkere du står i dig selv, des bedre kan du holde dig oprejst i stormen.
 • Giv plads til sorgen over at vinke farvel til dit gamle jeg
  Læs gerne mit blogindlæg Ærer du smerten i din transformation
 • Nyd rejsen og husk, at alt er midlertidigt - Også en spirituel opvågning
  Du er lige der i dit liv hvor du skal være, og denne periode kommer du til at tænke tilbage på som måske den værste, men også den bedste periode i dit liv, for selvom den muligvis river dig i tusinde stykker inden i, kommer du også stærkere, klogere og endnu mere connected ud på den anden side. I promise!
 • Book en snak med mig
  Føler du dig alene, og mangler du nogen at snakke med om alt det der foregår, er jeg klar i din telefon.
 • Tjek min guide til at komme godt igennem en spirituel opvågnen
  42 siders øvelser og input til processen

 

Læs også 8 tegn på at du er lysarbejder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.