Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

02

feb

Sådan får du balance mellem yin og yang
Tags: ,

Sådan får du balance mellem yin og yang

Feng shui er stykket sammen af forskellige elementer, blandt andet Yin og Yang.

Yin og Yang er symbol for altings modsætninger, hvor Yin repræsenterer den feminine energi og Yang den maskuline energi. 

Selvom Yang er den maskuline energi, kan kvinder sagtens have masser af Yang, og omvendt kan mænd sagtens have masser af Yin.
En kvinde, der kører for hurtigt på motorvejen, er en kvinde med overvægt af Yang energi, mens den hurtige kørsel står på, og en mand, der mediterer, er en mand med Yin energi, imens han mediterer.

Så kan det sagtens være, at fartbilisten er en rolig og kærlig mor for sine børn, når hun kommer hjem, og dér har kontakt til sin feminine Yin energi.
Og at den mediterende mand går ud og er social og aktiv med en masse mennesker efter endt meditation, og her har kontakt til den maskuline Yang energi.

Det ene udelukker ikke det andet. 

Yin og Yang balancen er som bølgen, der skyder op på stranden med stor kraft, for derefter at følge det naturlige flow og trække sig tilbage ud i havet, hvor den samler styrke til igen at skyde op på stranden. 

Der er ikke noget godt eller dårligt ved de to tilstande, men de kan noget forskelligt, der tilgodeser os på bestemte tidspunkter af vores liv, og vi fungerer bedst, når begge er til stede i en vekselvirkning. 

Jeg elsker fx at arbejde, være på de sociale medier, feste, træne hårdt og være omgivet af en masse mennesker. 

Men når jeg har været i den aktive og udadvendte Yang energi, kommer der naturligt et tidspunkt for mig, hvor jeg får behov for at trække mig tilbage til alenetid, stilhed, svømmeture i havet og rolige eller slet ingen aktiviteter. 

Tidligere kunne jeg ikke se det produktive i Yin energien, fordi jeg var så Yang styret og kun følte, at handling rykkede. 

Men efter jeg er blevet opmærksom på balancen mellem handling og væren, har jeg opdaget, at tingene kommer meget nemmere til mig, når jeg husker at holde en pause fra al min gøren og giver mig selv lov til at være stille og modtagende. 

Når din handling bliver for hektisk i forhold til at skaffe penge, lande et job eller tiltrække en mand, kan du kun handle på det til en vis grad, indtil det går over og bliver en form for desperat overhandlen, som resulterer i forstoppelse af energien, så alt går i stå. 

Hvis du har givet dit telefonnummer, skrevet kontaktannoncen, udgivet din salgsannonce, søgt på ønskestillingen, og ellers har gjort, hvad du kunne fra din handlende Yangenergi, er det tid til at søge over i modpolen Yin, så balancen skabes, og du bliver magnetisk igen. 

At det så kræver en stor portion tillid at stoppe med at handle, når manglen eller behovet er allerstørst, er ikke altid lige nemt – men det virker! 

Omvendt kan du også have været så længe i den rolige Yin energi, at ingenting sker.
Frø bliver ikke til spirer, når de ligger i posen. De skal sås i noget jord, som efterfølgende skal vandes og plejes.

Så når du har siddet og funderet over, hvad det er, du gerne vil have til at ske i dit liv og sat dig dine mål, må du tage action og gøre de ting, der skal gøres for, at det sker. 

Vekselvirkningen, balancen mellem Yin og Yang, ligger i at vande, nippe og luge ud mellem de nye spirer, men også at give dem ro til at vokse i fred. 

I dit hjem kommer Yin/Yang balancen i dit liv til udtryk i, om du primært indretter dig med mest Yang, som er store eller få møbler og boligaccessories, lyse eller stærke farver, skarpe geometriske former og helst i store rum, hvis du har muligheden for det. 

Eller om du trives bedre med Yin energiens små rum, mange nips, lag-på-lag, bløde organiske former og støvede, sarte nuancer. 

Måske har du lige meget af hver, men hvis det er meget markant i den ene eller den anden retning, kan du forbedre Yin/Yang balancen i dit hjem ved at fjerne noget af det, du har for meget af og tilføre mere af det, du mangler, for at skabe balancen. 

Når du arbejder med at styrke balancen mellem den maskuline og den feminine energi i dine feng shui justeringer, kan du med fordel støtte op om balancen mellem aktivitet/handlen og ro/væren i dine daglige gøremål, så dit indre rykker i takt med det ydre. 

Ønsker du mere yin-energi kan du omgive dig med/klæde dig i:

 • Mørke, rolige farver
 • Småmønstret
 • Textiler med textur
 • Mange detaljer
 • Lag på lag
 • Mange små accessories
 • Mange nips
 • Dæmpet belysning
 • Indretning med mange møbler
 • Små møbler og boligaccessories med mange detaljer

Ønsker du at skrue op for yang energien, kan du omgive dig med/klæde dig i:

 • Lyse pangfarver
 • Store mønstre
 • Ensartede glatte textiler
 • Få detaljer
 • Enkelt styling
 • Ingen eller enkelte store accessories
 • Få eller ingen nips
 • Skarp belysning
 • Enkelt strømlinet indretning
 • Store møbler og boligaccessories

 

Læs også Hvad betyder det når man finder en fjer 

Modtag Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil

Nysgerrig på feng shui? Så se mere HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.