Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

07

jul

God feng shui til Merkur Retrograd
Tags:

God feng shui til Merkur Retrograd

Der er altid meget snak om alle de problemer det skaber, når vi er i Merkur Retrograd perioderne, i hvertfald i spirituella kredse.
Men efter mange år i Merkur Retrograd helvede, har jeg knækket koden for mig selv til, hvordan Merkur Retrograd faktisk er mega gavnlig på rigtig mange planer.

Er du en af dem der er udfordret på Merkur Retrograd, kan du måske finde noget inspiration her.

Hvad er Merkur Retrograd?

Når Merkur er retrograd betyder det, at planeten bevæger sig baglæns.
Det gør den selvfølgelig ikke i virkeligheden, men det ser sådan ud fra jorden, ligesom når to s-toge passerer hinanden i forskellig fart, og vi påvirkes af den bagudtrækkende energi.

Når Merkur er retrograd, kan det medføre udfordringer i transport, teknologi, kommunikation, kontrakter, det rationelle, struktur og orden, som er de ting Merkur astrologisk står for.
En Merkur Retrograd periode varer omkring 3 uger, og har i hver ende ca 14 dage det, der kaldes en skyggeperiode, hvor energien også mærkes.

Hvor meget man er påvirket af Merkur Retrograd, afhænger dels af hvordan den står i ens horoskop, men også af hvilket hus og stjernetegn den er retrograd i mens perioden varer, så det kan føles forskelligt fra gang til gang.
Med tvillingen i ascendanten (Merkur er tvillingens planet) har jeg altid været ekstremt påvirket af Merkur Retrograd perioderne, og kan godt se, hvorfor Merkur Retrogad har været en pestilens for mig, og i øvrigt er det for mange.

Væren vs. Handling

Mange af de områder, som Merkur Retrograd rammer, er det vores samfund i den vestlige verden er bygget op omkring i dag, så jeg morer mig altid lidt når “ikke-troende” i Merkur Retro perioderne helt uforstående bøvler med printere, telefoner, rejseplaner og alt det andet Merkur har med at gøre.

Jeg selv er i den grad et produkt af det samfund, så når alt ovenstående går i ged, er jeg selvfølgelig også ramt big time.
Jeg er et handlemenneske, altid fyldt med ideer, der helst skal udføres i går, i stedet for at lade dem ligge og modne til de er klar til at blive skudt afsted.
Der er kun én vej, og det er frem, frem, frem.

Men vi har behov for balancen, og det har taget mig ufattelig lang tid, at fatte, at der i stilstand er lige så meget fremdrift, som i handling.
Nu hvor jeg har set lyset, sammenligner jeg det med bølgen der ruller op på land, for at trække sig tilbage og være i ro, indtil den er klar til at rulle afsted igen.

Jo mere jeg kan gå ind i den tilbagetrækkende afventende og rolige følelse, og lade op til næste fremstød, når Merkur er retrograd, des nemmere er det at være mig.

Genetablering og opsamling

Merkur Retrograd er ikke en tid hvor jeg skal lancere nyt, eller sætte alt muligt i gang.

I stedet kan jeg bruge tiden på, at afslutte alle de små løse ender, der ligger og samler sig, når det hele går lidt stærkt - Det er virkelig genialt, og særdeles effektivt på sin egen retrograde måde (så der er en gulerod for handlemennesket;)).

I mine Merkur retrograd perioder har jeg haft stor succes med fx. at redigere i eksisterende hjemmesidetekster, ordne grafik der har hængt lidt, lægge SoMe planer for fremtiden, oprydning i hjemmet, komme på ret køl rent kostmæssigt, genoptage træningen, og at catche op med gamle venner og veninder, som jeg ellers ikke har haft tid til at hænge ud med.

Ær tiden

Merkur Retrograd hjælper os til at stoppe op og prioritere tid til fordybelse og jeg er blevet meget bedre til, at tage mig god tid til mine gøremål, især når Merkur er retrograd.

Men når jeg alligevel ryger i fælden med at haste ting igennem, er det gået galt for mig, som da jeg skulle printe certificeringsbeviser ud til Intuitiv Feng Shui Uddannelsen, og fik 5 gange så mange kopier, som jeg havde brug for.
Jorden går ikke under af den grund, men det et godt lille billede på, at når det går for stærkt, så går det i kage.

Efter jeg er blevet bedre til at sænke farten, har jeg opdaget, at der er rigtig mange ting i tilværelsen jeg går glip af, hvis jeg altid bare suser afsted i højt tempo.
Og så får jeg lavet noget rigtig godt når jeg fordyber mig i et projekt, i stedet for at skøjte hurtigt henover og måske overse vigtige detaljer.

Selvudvikling

Selvom selvudvikling og navlepilleri er ekstremt spændende, vil jeg hellere lægge fortiden bag mig, end rode rundt i alt det, der kan gøre lidt ondt at kigge på.

Når Merkur er retrograd, har gamle issues og smertefulde mønstre det (nogle gange lidt irriterende, for nu gik det lige så godt) med at dukke frem igen.
Det er ikke småting jeg har fået healet op på og sluppet, når jeg har overgivet mig til at FØLE mere og TÆNKE mindre.

Det er ikke altid lige behageligt, men hold k*** hvor det rykker, især når Merkur er retrograd.

Stærk intuition

Om det er fordi Merkur Retrograd fremprovokerer stilstand og indadvendthed, eller kontakten til vores guider reelt styrkes under perioden, ved jeg ikke.
Men jeg mærker ofte en endnu stærkere connection både til min sjæls stemme og til min engle og guider under Merkur Retroguide perioderne.

Jeg husker også mine drømme bedre, og når ofte endnu dybere i min meditationspraksis.
I begge opstår ofte nye erkendelser og idéer, som ind imellem føles som om de kommer fra et andet sted end de plejer at komme fra.

Når vi er stille kan vi bedre høre hvad sjælen siger - Idéerne føles klokkeklare og skrives ned til mere handlevenlige tider.

If you can’t beat it, join it

Tidligere gruede jeg for Merkur Retrograd.
Men efter jeg er begyndt at arbejde med energien i stedet for mod den, og tager de forbehold jeg nu er klar over er gode at tage, har jeg haft mange gode (aha)oplevelser, i det der tidligere var roden til stor frustration for mig, fordi alting føltes som om det gik i stå.

Når Merkur er retrograd, så vent med at:
Starte noget nyt, tage store beslutninger, bestille rejser, købe ny elektronik, underskrive kontrakter.

Brug i stedet Merkur Retrograd perioden til at:
Sætte farten ned, kigge tilbage i livet, rydde op og ud, vende blikket indad, justere og få styr på løse ender, flyde med strømmen og det der er.

Husk også at:
Have tålmodighed med elektronik, tage højde for miskommunikation, tage backup af alt, dobbelttjekke aftaler, rejsedokumenter osv.

 

Merkur Retrograd i 2024

1 april - 25 april
4 august - 28 august
25 november - 15 december

Merkur Retrograd i 2025

10 januar - 29 januar
18 maj - 11 juni
23 september - 15 oktober

 

Brug energien i Merkur Retrograd konstruktivt i din feng shui praksis

  • Ryd op og skil dig af med alt det der ikke gavner dig længere, perioden er fantastisk til at give slip på gammelt og give plads til alt det nye.
    Spaceclearing kan være med til at rense det sidste væk.
  • Arbejd med Yin Yang balancen og hav evt en lille overvægt af den feminine yin energi, der giver åbenhed og ro til at mærke indad, hvis du er udfordret på det.
  • Styrk dit jordelement hvis du er udfordret på tålmodighed og jordforbindelse, og kig også gerne på vandelementet, der blandt andet har med alt det følelsesmæssige at gøre.
  • Gennemgå dit område for Visdom og Selvindsigt og juster energien for at forbedre din kontakt indad.
    Kig også gerne på området for Rejser og Hjælpsomme venner, hvis du vil forstærke kontakten til dine spirituelle guider.

 

Jeg har også lavet en lille Vlog om Merkur Retrograd

Læs også Hvad symboliserer månen

Modtag Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil

Nysgerrig på feng shui? Så se mere HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.