Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

10

okt

Bæredygtig livsstil er god feng shui
Tags:

Bæredygtig livsstil er god feng shui

Du behøver ikke dyrke dine egne biodynamiske grønstsager og leve i et kuppelformet solfangerhus lavet af kaffegrums med klinkeklanke klokker for at leve en bæredygtig livsstil.

Først og fremmest handler det om at blive mere livsstilsbevidst og så vidt muligt ændre de vaner, der ikke er optimale for bæredygtigheden, hvilket ikke nødvendigvis betyder at du skal lægge hele dit liv om.

For nogle er det irriterende at ændre vaner, men når først det er gjort, er det slet ikke så besværligt, som det måske føltes inden i før du startede.
I stedet er det blevet en af de ting du bare gør uden at tænke nærmere over det, som fx at børste tænder, og så er du fint i gang med at skabe en bedre jord for dig selv og de næste generationer.

Der er helt sikkert stadigvæk steder jeg kan forbedre i forhold til bæredygtighed, men i min verden er det ikke alt eller intet.
Selv små ting gør en forskel i det store hele, og her er noget af det jeg har implementeret i min hverdag for at føre en mere bæredygtig livsstil:

Affaldssortering

Efter jeg flyttede, har jeg nu fået mulighed for at sortere mit affald og det er nærmest blevet dagens højdepunkt for mig, når jeg runder de forskellige affaldscontainere med plastik, bio, pap osv.
Aj ok, en lille overdrivelse, men for mig er det gode extra 5 minutter at bruge på noget der i den grad gavner miljøet.
Det er helt vildt hvor meget unødig indpakning vi har kørende, og hvor meget affald jeg producerer bare i form af emballage på en helt almindelig dag, så her kunne jeg godt tænke mig at blive endnu bedre til at købe mad i løs vægt.

Cykel i stedet for bil

Et nemt valg for mig fordi jeg kan godt lide friheden i det, og jeg får samtidig bevæget mig uden at skulle planlægge at motionere - De perioder jeg har haft bil kan jeg nærmest mærke min røv vokse mens jeg sidder og kører.
Ja, det er selvfølgelig ikke særlig fedt at cykle i regn, slud og blæst, men altså…det er bare en del af charmen at møde op helt gennemblødt med mascara i hele hovedet efter en af de gode cykelture.
Og ja det kan da være besværligt når man har et barn der skal fragtes rundt til badminton,- og fodboldkampe diverse steder, men bus, tog, metro og samkørsel er jo heldigvis opfundet.

Ingen kød

Igen et nemt valg for mig - Jeg savner ikke at sætte tænderne i en rød bøf eller andet kød.
Jeg har været vegetar flere gange i mit liv, og inden jeg for lidt over to år siden efter en kødfrimåned på Bali fortsatte vegetarstilen da jeg kom hjem, var jeg flexitar.
Det der med kød er af en eller anden grund bare ikke min ting, og fisk spiser jeg heller ikke.
Jeg får stadigvæk æg og en sjælden gang imellem mælkeprodukter, og her kunne jeg godt tænke mig at leve endnu mere vegansk, men det må komme henad vejen.

Holde igen med ligegyldigt overforbrug

Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan få shoppers high på tåbelige nipsting eller komme til at købe nyt tøj som jeg egentlig ikke har behov for, men jeg blevet meget mere bevidst om ikke at putte alt muligt unødvendigt himstregims i indkøbskurven, når jeg er ude at handle.
Så sent som i sidste uge tog jeg mig fx sammen og lod være med at købe en mini discokugle man kan plugge direkte i sin telefon. Den var helt fantastisk, men seriøst….jeg kunne godt fortsætte mit liv uden den ik? (selvom det er svært at forestille sig).

Genbrug

Det er egentlig ikke fordi jeg er den store shopper, men jeg er en lidt omskiftelig person, der pludselig kan få en uimodståelig trang til at afprøve et nyt look eller ændre ting i mit hjem, så her er jeg kommet frem til, at det mest optimale må være at tænke i genbrug.
Udtjent tøj og ting ryger til nødhjælp, noget ryger i Den Blå Avis og andet ryger med på loppemarked et par gange om året, hvor jeg hygger med en veninde.
Og er der noget jeg syns jeg mangler, kigger jeg for det meste om jeg kan få det brugt hvis det giver mening, men det kunne jeg nok også godt blive endnu bedre til.

Derudover praktiserer jeg også så vidt muligt at:

Slukke for vandhanen ved tandbørstning, slukke lyset i de rum jeg ikke opholder mig i, sige “Nej tak” til reklamer, medbringe egen pose til indkøb, slukke for motoren hvis jeg holder og venter i bil, formindske mængden af tøjvask, lufttørre tøjet i stedet for at tørretumble og sidst men ikke mindst at købe lokalt, økologisk, bæredygtigt, giftfrit og genanvendeligt - Jo mere vi som forbrugere signalerer at vi foretrækker bæredygtighed, des mere er det den vej industrien vil styre og det der vil blive udbudt i butikkerne.

Som du kan se, er jeg på ingen måde perfekt til at leve 100% bæredygtigt, og det er vigtigt for mig at pointere, at jeg ikke er ude på at dømme hvad du, naboen og alle andre gør eller ikke gør i forhold til at leve en bæredygtig livsstil.
Jeg kan kun starte med mig selv, men håber at jeg har kunne inspirere dig der læser med til at blive mere bevidst, og måske lave et par småjusteringer, der hvor der er plads til forbedring, uden at gå ned af stress og dårlig samvittighed.

Vi er alle forskellige og det der ligger til højrebenet for mig, er måske svært for dig.
Du har måske nogle andre områder, hvor det vil være nemmere for dig at lave livsstilsændringerne, end dem jeg har listet herover, og så er det selvfølgelig der det er oplagt for dig at starte, hvis du gerne vil optimere din hverdag til at være mere bæredygtig.

 

Læs også Hvad betyder det når man finder en fjer

Nysgerrig på feng shui? Så se mere HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.