Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

01

jan

Hvad har du egentlig LYST til?
Tags: , ,

Hvad har du egentlig LYST til?

Hvor stor en procentdel af det du foretager dig i løbet af en dag er baseret på hvad der bør gøres, og hvor stor en procentdel er baseret på hvad du har lyst til?

Jeg troede selv jeg var mega loose og hippie-going-with-the-flow agtig, indtil jeg på et tidspunkt opdagede hvor mange regler jeg hele tiden opsætter for mig selv ift. mængden af “meningsfulde” aktiviteter, og hvor høje forventninger jeg har til at overholde dem snorlige.

Jeg har satme sat barren højt i forhold til at leve op til at være den overjordisk perfekte spirituella lysarbejder mor med sund livsstil og altid kærlig korrekt opførsel i alle livets forhold…

Da det gik op for mig, besluttede jeg mig for, at det sgu skal være løgn, skal det.
Jeg nægter at ligge på mit dødsleje som 101årig og tænke tilbage på alle de alenlange to do lister jeg pløjede igennem for at tilfredsstille mit indre behov for at være fuldendt, og tvivler på at det vil glæde mig at vide, at jeg nåede alle punkter igennem til punkt og prikke.

Jeg vil da 100 gange hellere ligge dér og tænke tilbage på alle de lystfulde øjeblikke og tider, hvor jeg nød livet til fulde, uanset om jeg levede op til de krav jeg har stillet til mig selv for at være “perfekt”.

Hvis ikke meningen med livet er at få det bedste og mest lystfulde ud af hver dag og hvert minut, hvad er det så der er så vigtigt
To do listen?

GLPHJHLT dage

Det lyder måske lidt skørt, men for at bryde ud af den (for mig) usunde vane, tager jeg mig nogle gange en GLPHJHLT dag, hvor jeg udelukkende lader mig guide af min LYST. Det glemmer jeg nemlig, hvis jeg hele tiden kører efter to do listen.
(GLPHJHLT står for: Gør Lige Præcis Hvad Jeg Har Lyst Til)

Det har været interessant for mig at observere hvordan jeg, hvis jeg er røget lige vel meget tilbage i den gamle rigide rutine, først lige skal kalibrere ind i, at i dag er det ikke nødvendigt at rede sengen (svært afvigeligt krav jeg åbenbart stadigvæk har til mig selv, trods mange GLPHJHLT dage), gå 10.000 skridt (den evige dårlige samvittighed), drikke citronvand om morgenen (det gør jeg nu med glæde) eller gå udenfor og nyde solen nu hvor den endelig skinner (Netflix here I come!!).

Jeg behøver heller ikke stå til rådighed for alle indkomne mails, sms’er, opkald og beskeder på diverse platforme, eller i det hele taget forholde mig til nogen eller noget, hvis jeg ikke lige har lyst til det.

Istedet tillader mig selv at få den ægte indre umiddelbare LYST så meget i spil, at det udelukkende er den der bestemmer hvilke aktiviteter jeg foretager mig, om det så er noget så ufornuftigt som at binge dårlige tv-serier og spise bridgeblanding hele dagen.

Der behøver ikke være en højere plan eller outcome, og vigtigst af alt: Det foregår uden så meget som et gram dårlig samvittighed (Indrømmet, nogle gange må jeg messe “Det er ok, jeg spilder ikke min tid, jeg må gerne bare ligge her, jeg bliver først tyk af det i morgen osv” for mig selv).

Er det sørgeligt at jeg bliver nødt til at planlægge hele dage til at dyrke og mærke min lyst?

Muligvis, men jeg tror rigtig mange af os har noget i den stil kørende, og personligt er det ikke noget jeg har lyst til at byde mig selv resten af mit liv.
For mig handler det om, at jeg er blevet bevidst om et mønster jeg bliver ved med at falde tilbage i, og det her er en metode for mig til at bryde det, så lysten mere og mere bliver drivkraften, i stedet for at jeg bare tåger videre i et ubevidst halvfesent liv.

Alt det her kan jo selvfølgelig kun lade sig gøre for mig, fordi jeg som selvstændig i det store hele selv styrer min tid, bor alene når min yngste søn er hos sin far hver anden uge, og de to ældste er flyttet hjemmefra.

Men har man 9-17 job og familie omkring sig hele tiden, kan det altså også gøres i mindre målestok. Det er heller ikke altid hele GLPHJHLT dage for mig.
En halv time her og 5 minutter dér, gør også en forskel.

Det vigtige er at stå stille et øjeblik og tilsidesætte alle forventninger, regler og hvad man ellers putter ned over hovedet på sig selv, og bare MÆRKE EFTER:

  • Hvad er det egentlig jeg har allermest lyst til lige nu?
  • Hvad vil bringe mig den største eufori og nydelse lige nu?
  • Hvis jeg ikke skulle gøre noget som helst fornuftigt og uden egentligt formål de næste 10 minutter, hvad skulle det så være?

At være din mand utro med ham håndværkeren der er ved at sætte stillads op ude foran dit vindue, have ædegaga midt i en ellers vellykket slankekur, eller shoppe Louboutin sko og rejse til Caribien selvom du er på fallittens rand, er ikke det jeg mener med at lade sig guide af sin lyst.
Jeg er sikker på, at du sagtens kan lade din lyst guide dig, selvom du har almindelig sund fornuft + eget og andres velbefindende med i ligningen.

Så hvis nu du kunne gøre præcis hvad der passer dig hele dagen, blot 15 minutter, eller hvor lang tid du nu har sat af til det, hvad har du så aller mest LYST til?
Har du kontakt til det? Kan du overhovedet mærke det, altså sådan helt ind i sjælen?

Hvis ikke, er det måske tid til at du prioriterer små oaser ala GLPHJHLT lidt oftere…

 

Læs også Ærer du smerten i din transformation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.