Download Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil og lær den magiske filosofi at kende

Ja Tak!

11

nov

17 hacks til at berolige dit nervesystem
Tags:

17 hacks til at berolige dit nervesystem

Ved store omvæltninger i livet, indre uro og længere perioder med stress, kan vores nervesystem godt have brug for extra hjælp til, at falde til ro igen.

Fordelene ved et roligt nervesystem er mange. Som jeg ser det, er det faktisk nærmest alfa omega for god livskvalitet, for når dit nervesystem er i ro, kan du bedre træffe gode og bæredygtige beslutninger for dig selv.

Det kan du ikke, når du er i det figtht and flight mode, der har fået dit nervesystem op og køre.
I fight and flight mode vil dit urinstinkt automatisk forsøge, at finde tryghed ved at handle sig ud af ubehaget, men desværre vil det meste af det du foretager dig i den tilstand ofte ikke være særlig smart, fordi der er lukket af til det sted i dig, der mærker, hvad der ægte er bedst for dig.

Ting du selv kan gøre for at berolige dit nervesystem

Som tidligere stressramt med et nervesystem i højeste beredskab, har jeg efterhånden en del erfaring i hvordan jeg bedst kan berolige mit nervesystem:

Livsstil
Først og fremmest handler det selvfølgelig så vidt muligt om, at fjerne de stressfaktorer der aktiverer dit nervesystem.
Kan du skabe mere stabilitet jobmæssigt, skrue ned for mængden af aftaler i kalenderen, og i det hele taget justere din hverdag til at være mere easygoing, når du kan mærke det hele begynder, at gå lidt for stærkt?

Sund kost
Indtag mindre koffein og sukker, og spis masser af avocado, spinat, kål, fuldkornsprodukter, nødder, havregryn, bønner, bulgur, solbær, broccoli, kartofler og æg, der altsammen indeholder noget af alt det gode, som nervesystemet rigtig godt kan lide.

Få gang i den gode vejrtrækning
Tag dybe vejrtrækninger, gerne med længere udånding end indånding, eller nyn og syng, så du får gang i lungerne.

Brug kroppens eget reguleringssystem
Ryst din krop, dyrk yin yoga, giv og få kram, nuldr ørerne eller lav øvelsen hvor du kører tungen rundt uden på tænderne med lukket mund, først den ene vej og så den anden vej. Det ser lidt dumt ud når man gør det, men det virker.

Forbind dig med naturen
Gå ture i skoven eller ved vandet, og bad i havet, gerne om vinteren.

Kold/varm 
Man kan også lege vinterbader hjemme i sit eget badekar fyldt med isterninger, og så er der noget med kombinationen af iskoldt vand og sauna der virkelig rykker.

Slap af og slip tankerne
Meditér, skriv dine tanker ned, tal med god ven eller veninde, og sov når du er træt

Selvbehandling
Tapping og akupressur - Youtube er din ven

Feng shui dit hjem
Skab rolige omgivelser med en god oprydning, skru op for grounding med jordelementet, og tænk i blødhed med douche farver og masser af bløde tæpper, puder og plaider

Ting jeg har investeret i, som har hjulpet mig til at berolige mit nervesystem

Alle links herunder er reklamelinks og udelukkende til specifikke ting, som jeg selv har købt og er vild med (undtagen links til behandlere, det er bare mennesker jeg er begejstret for, og det kan du måske også blive).

Tyngdedyne
Stressfilmen knækkede for alvor for mig, da min søvn røg. Jeg. Kunne. Ikke. Sove.
Tyngdedynen blev min lifesaver. Jeg sover stadigvæk med den hver nat, og har den af og til med mig på sofaen om aftenen efter en travl dag. Det her er seriøst den bedste opfindelse siden enhjørningen, og jeg varmer kraftigt op til, at anskaffe mig tyngdetæppet også. Du får 10% rabat med koden Rebekkah10, når du handler hos Scandinavian Rest.

Vitaminer
Jeg tager altid vitaminer efter vejledning af vegatester Marianne, som jeg linker til længere nede.
De vitaminer jeg tager, som også gavner mit nervesystem er B-vitamin, C-vitamin, magnesium og kalcium. I perioder med extra pres på har jeg også glæde af Nervoheel, og fodbad i Epsom badesalt er genialt.
Panax ginseng, russisk rod, jod og Omega-3 fiskeolie skulle efter sigende også være rigtig godt.

CBD
Jeg tager 1-2 vingummier fra Naturecan med 20 mg CBD om dagen.
Nogle gange tager jeg også en med melatonin om aftenen, når jeg mærker behov for extra hjælp til søvnen, og så har jeg olien med mig i tasken om dagen, just in case.

Varmepude 
Det lyder måske lidt mormoragtigt, men varme på rygsøjlen er som at komme i himmelen.
Jeg bruger hvedepuden fra Helsegrossisten, 10 minutter i ovnen på 125 grader og så er den klar.

Tørbørstning
Tørbørsten lærte jeg om fra en veninde. Man børster udefra og ind mod hjertet på arme og ben i rolige strøg, og kroppen falder til ro instantly. Jeg er glad for min børste fra Karmameju.

Aromaterapi
For nogle år siden købte jeg mig en diffuser, godt nok i fixekarla affekt, men jeg må bare sige, at det har virket for mig.
Jeg bruger en diffuser fra Matas, med beroligende dufte som lavendel, ylangylang, bergamotte, sandeltræ eller cedertræ.

Tøj
Blødt tøj der smyger sig helt tæt på kroppen, har samme effekt som at få et kram.
Hjemme har jeg nærmest boet i et par yogabukser og en tætsiddende bomuldstop med lange ærmer, siden jeg gjorde den opdagelse.
Bambustøj.dk har et ret fint udvalg af det dejligste bløde tøj, der sidder tæt til kroppen uden at stramme.

Behandlinger
Vegatest - Jeg går hos dygtige Marianne på Amager
Massage - Jeg går til BSDS massage hos skønne Lisbeth på Østerbro
Akupunktur - Jeg har gået flere steder, tjek fx Fattima, hun er fantastisk

Hvad skal man starte med for at berolige sit nervesystem?

Mit bedste råd er: Begynd med et par af de ting, du føler dig mest tiltrukket af, og prøv dig stille og roligt frem.
Vi er alle forskellige, og alt det jeg har nævnt her, er ting jeg er kommet frem til ved, at gå på opdagelse og afprøve det jeg har mødt på min vej.
Nogle ting har virket godt og andre mindre godt, så måske er det helt andre tiltag, der skal til for at berolige dit nervesystem, end dem jeg har nævnt herover, som jeg har mærket god effekt af.

Har du gjort dig andre erfaringer end mig, er du velkommen til at dele dine hacks i kommentarfeltet.

 

Læs også Særligt sensitiv egoist

Modtag Ebog og Audioguide til Fantastisk Feng Shui Livsstil

Nysgerrig på feng shui? Så se mere HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.